Вести Македонија Ударни вести

Ковачевски во работна посета на Кралството Белгија и ЕУ

  Претседателот на Владата Димитар Ковачевски денеска е во еднодневна работна посета на Кралството Белгија и ЕУ. Во Брисел премиерот Ковачевски ќе оствари билатерална средба со премиерот на Кралството Белгија, Александар де Кро. Работната посета на претседателот на Владата Димитар Ковачевски ќе продолжи со средба со потпретседателот на Европската Комисија и висок претставник за надворешна […]