Вести Македонија Став Ударни вести

“Паркови и зеленило” демантираат дека се сечат дрвја без решение

  ЈП Паркови и зеленило, во врска со дезинформациите и невистините објавени во денешниот прилог на интернет порталот „Makfax“ со наслов „Георгиевска: На Партизанска се сечат дрвја без решение, по наредба на Данела Арсовска“, кои се засноваат на пишувања од социјалните медиуми, без да се провери вистинитоста на информациите, со што сериозно се наштетува на Градот Скопје и ЈП […]

Вести Македонија

ЈП Паркови и зеленило ги отстранува сувите дрвја во Градски парк

  Деновиве екипите од Секторот дрвореди  вршат акција на отстранување и кастрење на сувите дрвја и гранки во вториот дел на Градски парк. Дрвјата кои се отстрануваат се целосно суви и постои опасност да паднат и да предизвикаат материјална или друга штета, а оние што се за кастрење имаат суви гранки што се опасност за […]

Вести Македонија Ударни вести

Екипите на ЈП Паркови и зеленило продолжуваат со расчистување на последиците од вчерашното невреме

  По вчерашното невреме екипите на ЈП Паркови и зеленило интервенираа со ангажирање на 100 работници и механизација од 7 камиони и 2 платформи. Екипите работеа до 2 часот наутро при што беа расчистени 34 локации со паднати дрвја и 17 паднати големи гранки.     Во текот на вчерашниот ден од 17 до 24 […]

Вести Македонија Ударни вести

Екипите на ЈП Паркови и зеленило го расчистуваат градот од паднати дрвја и гранки

  Екипите на ЈП Паркови и зеленило по попладневното невреме кое го зафати Скопје веднаш излегоа на терен заради расчистување на паднати гранки и дрвја и овозможување на нормално функционирање на градот.     Досега се пријавени  над 40 локации на кои е побарана наша интервенција но од час во час стигнуваат и нови пријави. Се случува на една локација да  има паднати  повеќе дрвја и гранки така што бројот […]

Вести Македонија

Санација на клупите во централното подрачје

  По налог на Град Скопје, ЈП Паркови и зеленило деновиве вршат санација на клупите во централното  градско подрачје. Екипите вршат фарбање и по потреба ги прицврстуваат клупите поставени во централното градско подрачје, како и на кејот на Вардар на горната и долната патека.     Исто така во текот на наредната недела на скалите […]

Вести Македонија

ЈП „Паркови и зеленило“ со акција во општина Центар

  Во склоп на пролетната работна акција што деновиве се спроведува на територија на општина Центар, активностите на екипите на ЈП Паркови и зеленило се одвиваат согласно планираните работни задачи.     Со денешните активности за чистење и средување на јавните зелени површини се спроведе расчистување на зеленилото, собирање на отпадоци и смет, како и […]