Вести Свет Став

Макрон наспрема радикална Франција: Шестата француска Република во подем? – Данило Крстовски

  Колку и да француското вето не остави простор за добар спомен кај Македонија и Албанија, надежта е дека преку претстојниот Самит во Париз ќе биде пресечен Гордиевиот јазол и ќе следи интензификација на евроинтегративниот процес на Западниот Балкан, пишува Данило Крстовски за Республика. „Секој Претседател на републиката сака да има свој Устав. Тоа ги […]