Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Соопштение на СПЦ за одобрувањето на канонското единство со МПЦ-ОА

  СПЦ излезе со официјално соопштение за одобрувањето на канонското единство со МПЦ-ОА. Ви го пренесуваме во целост. „Добивајќи го актот од Светиот архијерејски синод на „Македонската православна црква-Охридска архиепископија“, со кој истата го прифаќа општопризнатиот канонски статус доделен во 1959 година од страна на Светиот архијерејски собор на Српската православна црква и со кој […]