Алтернатива Настани

МСУ: “Скокни!” – Изложба на Ахмет Огут

  МСУ – Скопје, на 26 мај ќе ја претстави самостојната изложба „Скокни!“ на еден од најзначајните уметници на интернационалната сцена, Ахмет Огут. Изложбата  ќе се отвори на 26 мај 2022 година, во Музејот на современата уметност – Скопје со почеток од 20 часот. Кураторки на изложбата се Мира Гаќина и Јованка Попова. Пред отворањето […]