Алтернатива Настани

„Молитви на моето тело“ во НОБ – 100 години од раѓањето на Ацо Шопов

  „МОЛИТВИ НА МОЕТО ТЕЛО“ (реприза) – балетска претстава по повод 100 години од раѓањето на Ацо Шопов, НУ Национална опера и балет, 22 декември, 20 часот   „Молитви на моето тело“ е балетска претстава (триптих) инспирирана од циклусот поезија со истоимениот наслов на Ацо Шопов по повод одбележување 100 години од раѓањето на поетот. […]

Алтернатива Настани

Балетска претстава “ЖИЗЕЛ” во Национална опера и балет

  50 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ Адолф Адам, ЖИЗЕЛ, (балетска претстава), 21.5.2022 – 20:00   Диригент: Давид Мукериjа (Грузија) Кореограф: Жан Корали, Жил Перо, Мариус Петипа, Леонид Лавровски Адаптација: Ирена Пасариќ (Хрватска) Сценограф: Александар Ношпал и Михајло Стојановски Костимограф: Александар Ношпал Асистент костимограф: Ангела Богеска Концерт мајстор: Климент Тодороски Светло дизајн: Милчо Александров Репетитори: Елeонора Михајловна […]