Вести Македонија Став Ударни вести

Одлуката за утврдување реони за градинки во општина Карпош не може да важи за веќе запишани деца

  По најавата пренесена во медиумите, дека од 10 јуни од градинките во општина Карпош ќе треба да се отпишат сите деца што не живеат на територијата на оваа општина, до Хелсиншкиот комитет за човекови права се обратија повеќе родители, загрижени дека ваквата одлука негативно ќе влијае на нивните деца, од кои дел се со попреченост. Комитетот […]