Вести Македонија Ударни вести

Костадиновска-Стојчевска: Потребен нѝ е македонски културно-информативен центар во срцето на Европа

  Министерката за култура Бисера Костадиновска – Стојчевска смета дека треба да биде отворен македонски културно – информативен центар во Брисел. „Ќе бидам горда доколку во срцето на Европа формираме центар кој ќе ја промовира македонската култура и традиција. На овој начин би ги презентирале македонските вредности токму во градот во кој има бројни меѓународни […]