Алтернатива Настани

„Чешки филмски експеримент – два, нула, два, два“ во Куршумли ан

  Куршумли ан, 19-24 август, Земја во фокус: Чешка  „Чешки филмски експеримент – два, нула, два, два“ Време на промени, историски и политички превирања, пандемии, научни откритија, експерименти, авантури – теми што ги обработуваат најновите чешки документарни филмови, поради што оваа година решивме програмата „Земја во фокус“ да биде посветена на Чешката Република. Интересен е […]

Алтернатива Настани

Отворен повик за нова генерација “Докуникулци” на “МакеДокс”

  Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ е во потрага по четвртата генерација на „Докуникулци“ на возраст од 14 до 18 години, кои сакаат да бидат дел од годинешната работилница за креативен документарен филм, информираат од фестивалот. Заинтересираните млади треба да се снимат самите себе на видео не подолго од 5 минути, на кое треба […]