Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Заедничка македонско-бугарска Изложба на Архивите: “СТАРИ БАЛКАНСКИ ФОТОГРАФИИ”

  Државниот архив на РС Македонија и Државната агенција “Архиви” на Република Бугарија заеднички подготвија изложба: “Стари балкански фотографии” на која се прикажани архитектурата, народните носии, обичаите и занаетите од крајот на 19-от и почетокот на 20-от век на балканските простори.             Изложбата, што ќе трае десет дена и која […]