Вести Македонија Настани Ударни вести

„Запознај ја Преспа“- Уметници и граѓани од трите земји се дружат на едно место

  Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ, заедно со министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска беа гости на фестивалот „Запознај ја Преспа“ во село Брајчино, на кого во рамки на културните и гастрономските содржини учествуваа граѓаните од Северна Македонија, Република Грција и Република Албанија.      -За првпат уметниците и граѓаните од […]