Алтернатива Вести Македонија Настани

Четири медали за македонски математичари на јуниорската балканска Олимпијада

  Четири медали освои тимот ученици од С. Македонија на Јуниорската балканска математичка олимпијада. Ученикот Дамјан Давков освои златен медал, Леонид Тодороски – сребрен медал, а учениците Димитар Фидановски и Марко Митевски, освоија бронзени медали. На олимпијадата успешно учествуваа и учениците Марко Серафимовски и Нина Ламева.   Јуниорската олимпијада е наменета за ученици до 15-годишна […]