Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Макрон: Вашето достоинство како македонски народ е стекнато и никогаш нема да биде доведено во прашање

  Повторно Северна Македонија се наоѓа пред клучен момент од својата историја. Седумнаесет години по добивањето кандидатски статус, штотуку се отвора историска можност: влегување во активна фаза на процесот за пристапување кон Европската Унија. Изборот е ваш, порача во директно обраќање до нас францускиот претседател Емануел Макрон.     -Вие, македонски народe, уште од стекнувањето на независноста […]