Македонија Став

Роме: Отворено писмо до градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски

  “Го гледам прилогот на Општина Битола од Вашата прошетка низ дел од битолските средни училишта, меѓу кои и Средното општинско техничко училиште „Ѓорѓи Наумов“ – Битола. Читам и не ми се верува што напишале официјалните лица на Општината. Да не беше трагично, ќе беше смешно. Но, некои луѓе немаат ни срам ни перде. Паметно […]

Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Шолц: Ние сакаме Северна Македонија да стане членка на ЕУ!

  Германскиот канцелар Олаф Шолц во отворено писмо до Северна Македонија:     “Ние сакаме Северна Македонија да стане членка на ЕУ! Вашата земја повторно се соочува со носење на една многу важна одлука: Дали сакате да го прифатите европскиот компромис? Со тоа, 17 години по доделувањето на статусот на кандидат за членство во ЕУ, […]