Алтернатива Настани

На денешен ден почина еден од доајените на македонската современа скулптура, Стефан Маневски

  На денешен ден починал еден од доајените на македонската современа скулптура, Стефан Маневски (25.12.1934, Скопје – 12.7.1997, Скопје). Неговото творештво е од особено значење за еволуцијата на македонската скулптура.   Маневски беше скулптор со изградена творечка физиономија карактеристична за една епоха во современата македонска скулптура. Тој е припадник на генерацијата која направи пресврт во […]