Вести Македонија Ударни вести

Шукова: Одржливо управување со природните вредности на НП Маврово

  Денес се потпиша Меморандум за соработка меѓу МЖСПП, Јавната установа национален парк „Маврово“, Македонското еколошко друштво  и фондацијата Глобал Конзервејшн (Global Conservation).  Со тоа се потврди партнерството и  рамката за заедничка соработка за планирање, организирање и спроведување на работи и активности за унапредување на заштитата на исклучително богатиот биодиверзитет и разновидните климатски, топографски и геолошки […]

Вести Македонија Ударни вести

Нуредини: Отворени сме за соработка и забрзување на процесот на ревалоризација на НП Маврово

  Министерството за животна средина и просторно планирање, Јавната Установа Национален Парк Маврово и граѓанските организации што работат на заштита на природата, на работен состанок, се согласија дека е потребно итно репрогласување на Националниот Парк Маврово. “Стручните лица од МЖСПП информираа за бројните податоци со кои се располага како резултат на други студии и проекти […]