Вести Македонија Ударни вести

Ковачевски ќе се обрати на расправата за Информацијата за предлог преговарачката рамка

  Претседателот на Владата Димитар Ковачевски денеска ќе се обрати на 81-та седница на Собранието на која ќе се расправа за Информацијата за содржината на Предлог преговарачката рамка за пристапните преговори со Европската Унија, предложена од страна на Претседателството на Франција со Советот на Европската Унија. – За одлуката во Собранието, очекувам плодна и суштинска […]