Вести Македонија Ударни вести

Ромската заедница се обединува преку градење кауза “Единство и еднаквост”

  Градење ромска кауза под мотото „Единство и еднаквост“, најавија денеска претставници на десет граѓански организации и на Општина Шуто Оризари, откако потпишаа Декларација за заедничко делување со цел политичко, економско и социјално единство на ромската заедница. Приоритети на Декларацијата ќе бидат поголема вклученост на ромската заедница во законодавната и извршната власт, имплементација и операционализација […]