Алтернатива Музика и Филм Настани

Кинотека во Љубљана ќе се претстави со избор македонски филмови

  Од 14 до 18 Септември 2022 година, во киното на Словенечката кинотека во Љубљана, Словенија, Кинотеката на РС Македонија ќе претстави избор од филмски наслови од домашната кинематографија. Изборот вклучува неми филмови од почетокот на кинематографијата на Балканот, потоа етнографски документарни, како и играни и анимирани филмови. Ревијата „Денови на македонскиот филм“ ќе започне […]

Алтернатива Настани

2. #standupmaratonec 2019 – Skopje

Трет спортско добротворен комичен проект насловен “Stand up maratonec” што ќе ги опфати главните градови на поранешните југословенски републики, каде пионерот на словенечката стендап сцена комичарот, тркач и ултрамаратонец Андреј Тежак Тешки со неговиот локален колега македонскиот актер Никола Тодороски заедно со Никола Силјаноски ќе се обидат да насмеат што повеќе луге на нивниот јазик […]