Вести Македонија Ударни вести

ДОМ: ЧЕСТИТ ИЛИНДЕН!

  Зелената партија ДОМ на сите граѓани им го честита големиот празник Илинден, денот кога започнува Илинденското востание во 1903 година и кога е одржано Првото заседание на АСНОМ во 1944 година.   Втори август е еден од најзначајните датуми во македонската историја, кога се поставени темелите на создавањето самостојна македонска држава.    Секоја година […]