Алтернатива Вести Македонија Ударни вести

Изложба “Star Wars & Makedonium” на Зоран Кардула во Крушево

  Во споменикот „Илинден“, познат и како „Македониум“, во Крушево вчера беше отворена изложбата „Star Wars & Makedonium“ од Зоран Кардула. Во рамките на изложбата беа претставени илустрации инспирирани од серијалот „Star Wars и вонвременскиот изглед на Македониумот“.       Настанот е дел од годинашната програма на НКС „Десет дена Крушевска Република“. За тие […]