Алтернатива Настани

Скопски книжевен фестивал ДРУГА ПРИКАЗНА во МКЦ и Сули-ан

  Скопскиот книжевен фестивал „Друга приказна“ #7, годинава ќе се одржи на 26-ти, 27-ми и 28-ми август во МКЦ-Скопје и во Сули-ан.   Под слоганот „Нова писменост“ фестивалот ќе ги истражува експерименталните образовни практики во наставата по книжевност, критичката и демократска училница, создавањето на книжевните канони…   Со 15 гости од регионот и исто толку […]