Алтернатива Настани

Атрактивни содржини и учесници на Балканскиот поетски камп за млади “Ванчо Николески”

  Во традиционалниот термин, од 26 до 28 август во Охрид, Струга, Вевчани, Белчишта и селото Црвена Вода, ќе се одржи Балканскиот поетски камп за млади “Ванчо Николески”. Организатор е Здружението за култура и литература Мацково од Охрид. Манифестацијата годинава ќе биде четврта по ред. Традиционално, се отвора во зградата на општина Охрид, со прием […]