Алтернатива Настани

МКЦ: Премиера на документарната театарска претстава “ЧЕКАЛНА”

  Како уметнички колектив, инспирирани од делото на Клаус Пол „Waiting room – Germany“, ја поставуваме оваа документарна театарска претстава, засновајќи ја на нашето истражување за начините на кои непрестајната општествена транзиција се одразува врз личното секојдневие на луѓето во изминативе 3 децении.   Во текот на истражувачкиот процес, интервјуиравме луѓе со различна културолошка, јазична, […]