Вести Изјави Македонија Ударни вести

Спасовски: Веб сервиси за брза размена на податоци со институциите

  Со цел брза размена на податоци со останатите институции и намалено време на чекање на граѓаните за добивање на услуги, МВР е поврзано на Националната платформа за интероперабилност и ги нуди следните веб сервиси кои се од сопствен развој:   -Евиденција на промени на Матичен број на лица – за даден временски период ги […]