Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Интервју на претседателот Пендаровски за Агенцијата Анадолија

  Интервју на претседателот Стево Пендаровски за Агенцијата Анадолија, по повод 30-годишнината од воспоставувањето дипломатски односи меѓу Северна Македонија и Туркије. Претседателот на Северна Македонија, Стево Пендаровски, изјави дека земјата, уште од почетокот на 90-тите години, кога ја прогласи својата независност па сѐ до денес, секогаш добивала максимална поддршка од Туркије, која ѝ помага на […]