Алтернатива Настани Ударни вести

„Убавите жени на мојот народ“ изложба на фотографии од Славчо Максимовски

  Денес, во Културно изложбениот центар во Скопје, со почеток од 19 часот, почнува изложбата „Убавите жени на мојот народ“, од академскиот сликар Славчо Максимовски. Изложбата ќе биде отворена до 14.09.2022 година     “Следејќи го академскиот пат на Славчо Максимовски низ мојата перцептивна призма преточена низ збор, неоспорна е забелешката за присуството на енергијата […]