Алтернатива Настани

“СЛАВЕЈОТ ОД ГАЛИЧНИК” Концерт на Танец и пријателите во чест на Александар Сариевски

  “СЛАВЕЈОТ ОД ГАЛИЧНИК”, Концерт на Танец и пријателите, МОБ, 5 септеври, 20 часот СЛАВЕЈОТ ОД ГАЛИЧНИК е концерт на Танец и пријателите во чест на големиот Александар Сариевски, по повод 100-годишнината од неговото раѓање. Овој вокално-инструментален спектакл во чест на неповторливиот глас на македонската народна песна, на сцената ќе ја обедини македонската изведувачка елита […]