Алтернатива Музика и Филм Настани

Кинотека во Љубљана ќе се претстави со избор македонски филмови

  Од 14 до 18 Септември 2022 година, во киното на Словенечката кинотека во Љубљана, Словенија, Кинотеката на РС Македонија ќе претстави избор од филмски наслови од домашната кинематографија. Изборот вклучува неми филмови од почетокот на кинематографијата на Балканот, потоа етнографски документарни, како и играни и анимирани филмови. Ревијата „Денови на македонскиот филм“ ќе започне […]