Алтернатива Музика и Филм Настани

“ДАЛГА” – Концерт во Филхармонија

  “ДАЛГА” – Концерт во Филхармонија, 12 октомври со почеток од 20 часот Диригент: Габриел Бебешелеа (Романија) Солист: Рафаел Агире – гитара (Шпанија)   Програма: С. Петровски: „Пијан танец“ („Пајдушко“) Х. Родриго: Концерт за гитара и оркестар „Аранхуез“ Allegro con spirito Adagio Allegro gentile П.И. Чајковски: Симфонија бр.6 „Патетична“ во b-moll, оп. 74 Adagio – […]