Вести Македонија

„Арчелор Митал“ доби 90-дневна забрана за работа поради загадувањето на Вардар

„Арчерол Митал“ фирмата која во неделата го загади Вардар со испуштање на отпадни води со хемикалии во канализациониот одвод, ќе биде казнета со забрана за дејност на погонот кој ја предизвикал хаваријата, во времетраење од 90 дена. За ова денес информираат од Државниот инспекторат за животна средина, со напомена дека се работи за максимално времетраење […]