Вести Македонија Ударни вести

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Собранието и Државниот завод за ревизија

  Претседателот на Собранието Талат Џафери, учествуваше на Завршната конференција за ЕУ Твининг-проектот за „Подобрување на надворешната ревизија и парламентарниот надзор“, кој што е дел од поддршката на Европската унија. Во конкретниот проект, Собранието учествуваше во Компонентата 3 – Зајакнување на соработката помеѓу Собранието и Државниот завод за ревизија, а самата реализација на проектот се […]