Алтернатива Настани

ЕДУИНО-ВЕБИНАР: Вклучување на деца бегалци, мигранти во образовниот процес

  Актуелната мигрантска криза неминовно ја отвори потребата за дополнителни вештини на едукаторите чиј професионален ангажман предвидува образование на деца бегалци, мигранти, лица без државјанство и баратели на азил. Вебинарот ќе биде можност слушателите да стекнат дополнителни знаења како и да добијат увид во стратегии за помош на оваа ранлива категорија со цел да се […]

Алтернатива Настани

ЕДУИНО-ВЕБИНАР: Улогата на ресурсниот центар во поддршка на редовните основни училишта

  По пауза од една седмица и реализирани три ЕДУИНО-вебинари од оваа сезона, денеска со почеток од 18 часот продолжуваме со нови, атрактивни и корисни теми преку кои повторно имате можност да ги надградите вашите професионални перформанси!   Имајќи ги предвид вашите сугестии, забелешки и потреби и овој пат дизајниравме програма која ги следи тенденциите […]