Вести Македонија

Санкции за непрописно вградени фолии на возила

  Во периодот од 31.10.2022 до 06.11.2022  Министерството за внатрешни работи спроведе акциска контрола на територијата на Република Северна Македонија за санкционирање на неисполнување на пропишаните услови во однос на затемнувањето на стаклата на возилата. При контролата санкционирани се 23 учесници во сообраќајот. На сите прекршители изготвени им се соодветни поднесоци. Засилените акциски контроли продолжуваат […]