Алтернатива Вести Македонија Настани

Свечено отворање на 10. Меѓународен симпозиум за византиски и средновековни студии „Денови на Јустинијан I”

  Во Музејот на македонската борба денеска ќе биде отворен јубилејниот 10-ти Меѓународен научен симпозиум за византиски и средновековни студии „Денови на Јустинијан I”. На свеченото отварање обраќање ќе имаат проф. д-р Митко Б. Панов, претседател на Меѓународниот организациски и научен комитет, кој ќе го промовира и Зборникот на трудови од минатогодишниот 9-ти „Денови на […]