Вести Македонија Спорт

Сојузот на спортови Скопје ги додели наградите “13 Ноември”

  Денеска, Сојузот на спортови Скопје, по повод ослободувањето на градот Скопје организираше свеченост со доделување на награди 13 Ноември на спортисти, тренери, спортски новинари и организации кои изминатава година постигнале одлични резултати и придонеле за развој и унапредување на македонскиот спорт во различни категории. На свеченоста што се одржа во Спортскиот центар Јане Сандански […]

Вести Македонија Ударни вести

Доделени наградите 13 Ноември

  На овој значаен историски датум и настан од нашата историја -13 Ноември, им изразуваме неизмерна благодарност и им оддаваме признание на борците коишто одлучно и храбро се бореле и го ослободиле нашето Скопје пред 78 години. Во тоа наше слободно Скопје живееле и твореле и вечерашниве добитници на престижната награда, а овие датуми се […]