Вести Македонија Став

(Не)културна „војна“ на патот кон Европа – Соња Крамарска

  Eкстремистичките испади прераснаa во државна политика на Република Бугарија кон Македонија која ги затече македонските власти кои не успеваат да формулираат одговор што ќе ја задоволи пошироката јавност, пишува Соња Крамарска за Республика. Како сведок во детството на пограничните средби меѓу Македонија и Бугарија, поточно меѓу жителите на Малешевијата и Благоевград, со неверување го […]