Вести Македонија Ударни вести

За поголема еднаквост и инклузивен свет: 20 ноември, Светски ден на децата

  Светскиот ден на децата беше воспоствен во 1954 година, како Универзален ден на децата и се обележува на 20 ноември секоја година, за да ги промовира меѓународното заедништво и свест меѓу децата низ целиот свет и да ја подобри добросостојбата на децата.   – На 20 ноември 1959 година Генралното собрание на Обединетите нации […]