Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Е-КОНЗУЛАТ нов полесен пристап до конзуларните услуги во странство

  Министерот за надворешни работи, Бујар Османи ја презентираше првата фаза на проектот Е-КОНЗУЛАТ, дигитилизирана платформа на конзуларните услуги, со кој значајно се поедноставува процесот на добивање на одреден документ и зголемува ефикасноста на дипломатско-конзуларните претставништва со странство.          „Проектот се подготвува подолго време и произлегува од поплаките, коментарите и сугестиите на […]