Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Град Скопје го раскина договорот со “Слобода Превоз”

  Договорот со здружението на приватни превозници „Слобода Превоз“ денес е раскинат поради неисполнување на обврските кои произлегуваат од договорот, соопшти Град Скопје.  Во случајов, се работи за обврската за континуирано и непрекинато давање на јавната услуга за превоз на патници. За жал „Слобода Превоз“ повеќе од два дена во континуитет не ја извршуваше оваа […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Слобода превоз и Макекспрес наплаќале билети, а потоа фактурирале 400.000 евра на ЈСП Скопје секој месец

  На почеток дозволете ми да ги демантирам лажните вести од изминатите денови, за кои и покрај тоа што појаснивме кои се предизвиците, очигледно е неопходно детално појаснување за да се прекине со манипулациите кои поединци ги пласираат во јавноста со цел заштита на својот приватен личен интерес, изјави денеска градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска. […]