Вести Македонија

Работно време на ЈП Градски паркинг- Скопје за време на државниот празник

  За празникот, Денот на македонската револуционерна борба, 23 Октомври (понеделник), на јавните површини наменети за паркирање (зонско), со кои стопанисува ЈП „Градски паркинг“ – Скопје, т.е. на зоните А, Б, Ц и Д, нема да се врши наплата, информираат од ЈП Градски паркинг. Редовна наплата ќе се врши на: Зона А0- Водно, Катни гаражи: […]

Вести Македонија

Од утре летно работно време на паркинзите на „Градски паркинг“

  Од утре ќе важи летното работно време на јавните површини – зони за паркирање со кои стопанисува ЈП „Градски паркинг“ – Скопје. -Корисниците на јавните паркиралишта треба да ги запазат промените, односно плаќањето за паркирање да се извршува во наведеното време, со цел да не дојде до непотребна санкција, соопшти „Градски Паркинг“. Работното време […]

Вести Македонија Ударни вести

Работно време на јавните паркиралишта за Велигден

  За време на велигденските празници, јавните паркиралишта Народен фронт, АМСМ, Дом на печат, ЗОИЛ, Тутунски комбинат и „8 Септември“, ќе бидат слободни за паркирање во петок на 14 април 2023 година, додека Кочо Рацин, Градска Болница, клинички центар „Мајка Тереза“, Треска и катните гаражи „Беко“ и „26 Јули“, ќе работат со редовно работно време […]

Вести Македонија

На Скопје му фалат 8.000 паркинг места, а „Градски паркинг“ нема пари за нови гаражи

На Скопје во моментов му недостигаат околу 8.000 паркинг места за да го реши проблемот со паркирањето на возилата, но ЈП „Градски паркинг“ нема доволно финансии за да инвестира во изградба на монтажни или катни гаражи со кои би се надминал ваквиот недостиг. – ЈП „Градски паркинг“ – Скопје со моменталниот ценовник на услуги не […]