Вести Македонија Ударни вести

АФД: Загрижува нивото на финансиска писменост

   Во организација на Асоцијацијата на финансиски друштва на Северна Македонија, денеска се одржа презентација на статистичките податоци и резултатите од истражување на јавното мислење за финансиската писменост, кое беше спроведено во периодот од 11 до 19 септември 2019 година од страна на Истражувачкиот институт – Тим институт. Небанкарските финансиските друштва се „најмладиот“ сегмент на […]