Вести Македонија Ударни вести

Франција го отвора европскиот пат за македонската винска индустрија

  Потпретседателот на Сојузот на стопански комори за надворешни односи и претседател на Туристичко-угостителската комора Аркан Керим реализира посета на познатиот вински регион Болен, Јужна Франција како гостин на винаријата „Шато де Гурдон“ чиј сопственик е македонската винарија „Тиквеш“. Директорот на „Тиквеш“ Светозар Јаневски и Керим остварија повеќе значајни  средба меѓу кои и со градоначалникот на […]