Вести Македонија Ударни вести

Средба Џафери – Липавски

  Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска оствари средба со Јан Липавски, министер за надворешни работи на Чешката Република при што, потенцираше дека односите со Чешката Република се карактеризираат со традиционално пријателство и соработка, со постојан политички дијалог и взаемна соработка. Изрази благодарност за зголеменото вреднување на геополитичкото  значење на Западниот Балкан, особено по мигрантската […]