Вести Изјави Македонија Ударни вести

ЕУ отвора врата за ново проширување во 2030 година

  Официјални претставници на Европската унија, на Бледскиот стратешки форум, испратија силен политички сигнал за ново проширување на Унијата во 2030 година, изјави  Дарко Каевски од СДСМ. Ова се случува за прв пат после претходното проширување, со јасна временска одредница. 2030 година како можен датум за следното проширување на Унијата покажува дека тоа е временска […]

Вести Македонија Став

ДПМНЕ да дадат поддршка на Манифестот за преговорите со ЕУ

  СДСМ и пратеничката група целосно застануваат зад Манифестот на лидерите на политичките партии застапени во Собранието, а во врска со водењето преговори за полноправно членство во ЕУ. Манифестот е добра основа за градење единство и со него се дефинираат рамки и позиции по кои сите надлежни институции мора да постапуваат во процесот на преговори, […]

Вести Македонија Став Ударни вести

Очекуваме силна поддршка од Собранието и од пратеници на опозицијата

  Одговор на новинарско прашање, Дарко Каевски, пратеник и портпарол на СДСМ Прашање: Кога сте подготвени повторно да седнете на заедничка маса со опозицијата преку работните групи за усогласување на заклучоци за францускиот предлог ? Што од предлозите на ВМРО-ДПМНЕ не е прифатливо или прифатливо за вас како СДСМ? Дали сте подготовени за јавна расправа […]

Вести Македонија

Дарко Каевски е нов портпарол на СДСМ

  Извршниот одбор на вчерашната седница го назначи Дарко Каевски за нов портпарол на СДСМ, по изборот на Костадин Костадинов за градоначалник на општина Струмица. Каевски е магистер по Право на интелектуална сопственост, а во тек се неговите докторски студии. Дарко Каевски е пратеник во Собранието на Република Северна Македонија и потпретседател на Парламентарното собрание […]

Алтернатива Настани

Скопска зоолошка добива детски „Авантура парк“

На пролет, Зоолошка градина Скопје ќе биде збогатена со уште една содржина која ќе ги анимира најмладите посетители.За првпат кај нас ќе се изгради детски „Авантура парк“ со адреналински и рекреативни содржини за деца.     Сакаме Скопје да го има овој парк. Многу европски и светски метрополи имаат авантуристички паркови во природа.Тоа е парк […]