Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Кривичен му ја укина пресудата на Даравелски поради застареност

  Судечкиот совет кој постапува по предметот со К.бр. 414/23 против обвинетиот Д.Д. постпаувајќи по обвинителниот акт на ОЈО Скопје со КО бр. 1856/03 од 18.04.2005 година за кривичните дела Злоупотреба на службена положба и овлатување од чл. 353 ст.3 вв со ст.1 и в.в чл. 22 и чл 45 од КЗ донесе НЕПРАВОСИЛНО РЕШЕНИЕ […]

Вести Македонија Ударни вести

На Даравелски повторно ќе му се суди – денеска излегува на слобода

  Кривичниот совет на Основниот кривичен суд Скопје, по добиено барање од адвокатот на Даравлески за повторување на кривичната постапка, оформи предмет и изврши увид во списите на кривично правниот предмет К.бр. 809/05, предметот за извршување на досудената санкција на Основниот суд Киманово со КУИКП бр. 162/10, предметот на кривичниот совет со КС – КР […]