Вести Македонија Ударни вести

Прв дигитален асистент „АДА“, базиран на вештачка интелигенција, во јавниот сектор во регионот

  На денешната седница на Владата, преку демо-симулација беше извршена презентацијата на првиот дигиталниот асистент во јавниот сектор во нашата земја, „АДА“ дизајниран за потребите на програмите за државна помош. Апликантот „Кодвел Анлимитед“ кој на објавениот јавен повик беше оценет во конкуренција на три проекти како најиновативната идеја за дигитален AI асистент за чија реализација […]