Вести Македонија Ударни вести

Д-р Крстески: Збогатена соработка со Австрискиот Државен архив

  Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески во Виена имаше официјална средба со генералниот директор на Австрискиот државен архив, д-р Хелмут Вонот.           Во разговорот беше нагласена обостраната желба за продлабочување на соработката меѓу двата Архива, особено во врска со добивањето нови документи за нашиот Архив, од времето на Австро-унгарија, […]