Вести Македонија Ударни вести

Општина Гостивар: Предавање за подобрување на квалитетот на објектите отпорни на земјотреси

  Во салата на Советот на општина Гостивар, дипл.инг. и докторант на Градежниот факултет во Скопје – Леарт Таравари, одржа предавање на тема: Основни принципи на асеизмичкo градење. На предавањето присуствуваа голем број градежни инженери и архитекти. Општина Гостивар виде за сходно да се одржи ова предавање, следствено на катастрофалните земјотреси во Турција и Сирија, […]