Вести Македонија Ударни вести

„Zani Popullit“ со петиција за разрешување на Артан Груби од вицепремиерската функција

  Граѓанската иницијатива „Zani Popullit“ (Гласот на народот) покренува петиција за разрешување на Артан Груби од вицепремиерската функција и разрешување на целиот владин кабинет од ДУИ.  “Поаѓајќи од отежнатата состојба со сеопфатното лошо менаџирање на извршната власт на ДУИ, предводена од Артан Груби, кој воспостави раздор како метод на креирање политики, воспостави диференцијација, иницираше и […]